Optika, rychlost uploadu

Vše o nově budované síti

Moderátor: servis

Odpovědět
Míra01
X000000
X000000

Optika, rychlost uploadu

Příspěvek od Míra01 »

Zdravím,
10.1.2017 jsem byl připojen na optickou síť. Rychlost downloadu je v pořádku ale upload nějak vázne.
Zkoušeno na třech PC připojených kabelem k routeru Asus RT-AC51U, následně na zkoušku k TP-Linku TL-WR340 GD. Vždy s podobným výsledkem. Dal jsem tedy na zkoušku PC přímo za modem a dostal jsem se na 213/150 Mbps (ještě před podpisem smlouvy a omezením na 100/100 Mbps). Tedy PC stíhá s rezervou ale upload vázne i na rychlosti 200 Mbps. Myslel jsem, že se modem "doladí" ale nestalo se.
Co s tím?
Obrázek
speed.jpg
speed.jpg (43.23 KiB) Zobrazeno 68571 x
spravce
Site Admin
Site Admin

Re: Optika, rychlost uploadu

Příspěvek od spravce »

Dobrý den,

otestoval jsem rychlost vašeho připojení a naměřil jsem 211/205 Mbps, žádný problém jsem nenašel.
Jak máte nastavený protokol TCP/IP, ani né vlastní IP adresy, ale spíš optimalizaci samotného protokolu.
Pokud budete chtít, můžeme vzít notebook a rychlost Vám na něm předvést, ale Vám asi jde o to, aby Vám to fungovalo na Vašich PC a proto bych doporučoval zaměřit se na nastavení samotných PC. Při testování rychlosti doporučuji vypnout všechny rezidentní programy (antiviry atd.)

Josef Nový
Míra01
X000000
X000000

Příspěvek od Míra01 »

TCP/IP standardně, adresa z DHCP automaticky, DNS také. Antivir je jen na jednom PC, firewall (nepoužívám tu parodii integrovanou ve Windows :-)) jsem na zkoušku vypnul. Žádný jiný program typu internet security a podobné zvrhlosti nepoužívám. Na PC mám GB síťovku kterou jsem zkoušel na "automaticky" i 100 MB fullduplex. Ještě mohu zkusit nabootovat nějaké Live distro Linuxu a potom bych se ozval. Stejně je mi divné, že i při připojení přímo na modem dostanu upload na cca 150 Mbps, datová propustnost tam (v PC) tedy je, tedy neměl by být problém se dostat za routerem, který má na WAN to LAN 100 Mbps na upload cca 100 Mbps. Nepřipadá mi to jako chyba v PC a to hned třikrát.
spravce
Site Admin
Site Admin

Příspěvek od spravce »

Jak jsem psal, jestli budete chtít přijedeme a ukážeme na notebooku, ale to Vám nic nevyřeší .....
Ale z toho co píšete je jasně vidět, že Vám ten zpětný směr na PC nedokáže využít plného pásma ( na 99,99 % je problém na straně PC :wink: )

Josef Nový
Míra01
X000000
X000000

Příspěvek od Míra01 »

Ne že bych tomu nechtěl uvěřit, u PC je možné vše :-) Zkusím Linux a ještě pro jistotu si vypůjčím další notebook. Napadá vás, na co bych se měl případně zaměřit?
spravce
Site Admin
Site Admin

Příspěvek od spravce »

Ještě jsem teď koukal do historie "poruch" u Vás a měl jste podobné problémy už na koaxiálním připojení, proto bych to opravdu typoval na Vaše zařízení. Ještě jsem pro jistotu udělal několik měření a rychlost je u Vás stabilní 200/200 Mbps.

Josef Nový
spravce
Site Admin
Site Admin

Příspěvek od spravce »

Míra01 píše:Ne že bych tomu nechtěl uvěřit, u PC je možné vše :-) Zkusím Linux a ještě pro jistotu si vypůjčím další notebook. Napadá vás, na co bych se měl případně zaměřit?

Jukněte např. sem https://support.microsoft.com/cs-cz/kb/93444

Josef Nový
spravce
Site Admin
Site Admin

Příspěvek od spravce »

Ještě jsou různé utility, které umí rychlost optimalizovat, ale jsou často plné reklam a jiných nežádoucích věcí. http://www.studna.cz/pocitacove-site-in ... -0602.html

Josef Nový
spravce píše:
Míra01 píše:Ne že bych tomu nechtěl uvěřit, u PC je možné vše :-) Zkusím Linux a ještě pro jistotu si vypůjčím další notebook. Napadá vás, na co bych se měl případně zaměřit?

Jukněte např. sem https://support.microsoft.com/cs-cz/kb/93444

Josef Nový
Míra01
X000000
X000000

Příspěvek od Míra01 »

spravce píše:Ještě jsem teď koukal do historie "poruch" u Vás a měl jste podobné problémy už na koaxiálním připojení, proto bych to opravdu typoval na Vaše zařízení. Ještě jsem pro jistotu udělal několik měření a rychlost je u Vás stabilní 200/200 Mbps.

Josef Nový
Ano, ale to byl problém s downloadem který se objevil a hned zase zmizel, dvakrát v rozmezí týdne. Předtím jsem nikdy problém neměl.
Míra01
X000000
X000000

Příspěvek od Míra01 »

Problém vyřešen pomocí programu TCPOptimizer. Do ruční úpravy registrů se mi nechtělo :-)
Děkuji za navedení k možné příčině problému.
Obrázek
Odpovědět